CoHumans

Tekoälyn vastuullinen johtaminen – uuteen valmennuskokonaisuuteen etsitään pilottiorganisaatioita

Tekoälyn vastuullinen johtaminen – uuteen valmennuskokonaisuuteen etsitään pilottiorganisaatioita

Vastuullisen tekoälyn edelläkävijäorganisaatiot lähtevät liikkeelle viimeistään nyt. Kun tulet Suomen johtavien asiantuntijoiden pilottivalmennukseen, olet yksi edelläkävijöistä.

Tekoäly on tehokas työkalu uuden arvon luomiseen, mutta sen käyttö voi myös skaalata pienistä virheistä suuria epäonnistumisia. Jos haluaa tekoälyn hyödyt ilman riskien konkretisoitumista, johtajien tekoälyosaamiseen pitää panostaa viimeistään nyt. Vastuullisen tekoälyn käytön johtaminen on tämän hetken tärkeimpiä johtamiskyvykkyyksiä.

Vastuullinen johtaminen on myös tekoälyaikana yhä vahvemmin maine- ja compliance-riskien hallintaa. Tiesitkö, että EU:n tekoälyasetus myös edellyttää tekoälyä hyödyntäviltä organisaatioilta panostusta tekoälylukutaidon kehittämiseen? Pelkkä tiedon tankkaaminen ei kuitenkaan riitä: tekoälyteknologioiden nopean kehityksen mukana pysymiseksi tarvitaan joustavaa ongelmanratkaisukykyä, työkaluja, prosesseja ja rakenteita tekoälyn hallinnan tukemiseen.

Näihin tarpeisiin vastaa CoHumansin, Eforttian ja Teknin yhteinen valmennuskokonaisuus ”Tekoälyn vastuullinen johtaminen”, johon haemme nyt pilottiorganisaatioita. Valmennuksen avulla varmistat, että organisaatiosi avainhenkilöt onnistuvat tekoälyn vastuullisen käytön johtamisessa.

Tutustu pilottivalmennuksen esitteeseen

Valmennus auttaa kartoittamaan tekoälyn vastuullisuusriskit ja -mahdollisuudet

Valmennus soveltuu erityisesti johtamisrooleissa toimiville henkilöille. Kokonaisuus toteutetaan 10-20hlö ryhmälle. Valmennuksen pilottiversio koostuu videoluentona tai webinaarina toteutettavasta johdanto-osiosta, kahdesta lähivalmennuksesta (à 3h) ja työpajasta. Jokaiseen lähivalmennukseen sisältyy tieto-osioiden lisäksi yksilö- ja parireflektioita ja ryhmätyöskentelyjä.

Valmennuksen rakentuminen

 • Johdanto: 30min video-luento/webinaari, Tekoälyn hallinta – vastuullisen tekoälyn johtamisen perusta
 • Valmennuspäivä 1
  • Tekoälyteknologioiden vastuullisuuskysymykset – nyt ja tulevaisuudessa
  • Ihmiset ensin: muutosjohtamisen kyvykkyydet tekoälyajassa
 • Valmennuspäivä 2
  • Tekoälyn sääntelyn lähtökohdat: miten otetaan hallintaan säädöstenmukainen toiminta tekoälykysymyksissä?
  • Eettinen toimintakyky osana vastuullista tekoälyn hallintaa
 • Työpaja: tekoälyn käyttöön liittyvien riskien ja vastuullisen hallinnan keinojen kartoittaminen
 • Yhteenveto: työpajatyöskentelyn pohjalta tekoälyn vastuullisuusriskien ja mahdollisuuksien kartta, osallistujille sertifikaatti

Valmennuksen kustannus yhdelle 10-20hlö ryhmälle on 5400€ + alv.

Valmentajina Suomen parhaita asiantuntijoita

Valmennustiimiin on koottu Suomen parhaita asiantuntijoita tekoälyteknologioiden, tekoälyn johtamisen ja hallinnan sekä tekoälyn etiikan saroilta. Kaikki valmentajat yhdistävät työssään vahvan käytännön kehittämisosaamisen ja akateemisen tutkimuksen.

TkT Janne Parkkila ​
Tekoälykkö, toimitusjohtaja (Tekni Oy) ​
Teknologisesta osaamisesta ja soveltamiskokemuksesta tiimissä vastaa Janne Parkkila. Janne on kehittänyt toimintakriittisiä teknologiasovelluksia erityisesti terveydenhuollon puolella. Janne on väitellyt tekoälystä vuonna 2016 ja hän on kouluttanut useita tiimejä tietojohtamiseen sekä tukenut teknologista muutosjohtamista julkisorganisaatioissa.

Sanni Pöntinen 
Työelämän kehittäjä, tutkija, valmentaja (Eforttia) 
Johtamisen, hallintamallien ja strategisen kehittämisen osaamista tiimissä edustaa Sanni Pöntinen. Sanni on toiminut lähes 20 vuoden ajan kehittämistehtävissä julkisella sektorilla.  Vuoden 2023 aikana Sanni loi Tampereen kaupungille tekoälyn hallinnan välineitä, mm. tekoälyn eettiset periaatteet ja tietomallin. Sanni on hallintotieteen tohtorikoulutettavana Tampereen yliopistossa.

TT Anna Seppänen 
Eetikko, toimitusjohtaja (CoHumans) 
Etiikan ja vastuullisuuden asiantuntemuksen valmennustiimiin tuo eetikko Anna Seppänen. Anna on työelämän ja bisneksen etiikan edelläkävijä sekä tutkijana että kehittäjänä. Hän on kouluttanut ja konsultoinut eettistä kyvykkyyttä ja luonut CoHumansin asiakkaille (mm. Kela, Varma, Gofore) menetelmiä eettisen toimintakyvyn vahvistamiseksi.

Ota yhteyttä

Oletko kiinnostunut tilaamana organisaatiollesi valmennuksen? Ota yhteyttä Annaan, ja keskustellaan tarkemmin.

Anna Seppänen, anna[at] cohumans.fi, 040 748 0005