CoHumans

Mitä on eettinen digitalisaatio?

Mitä on eettinen digitalisaatio?

Teknologisen kehityksen hyrrätessä on helppo allekirjoittaa ajatus eettisen digitalisaation tärkeydestä. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa – ja mitä se on inhimillisen kestävyyden näkökulmasta? CoHumansin eetikko Anna Seppänen sekä Goforen Principal Designer Sami Vihavainen avaavat aihetta uudella dialogivideollamme.

Eettisyyden kehittäminen voi jo itsessään olla inhimillisen kestävyyden kehittämistä: ”ICT-alalla emme suunnittele pelkästään teknologiaa, vaan yhteiskuntaa ja yhteiskunnallisia voimasuhteita. Etiikan näkökulmien mukaan ottaminen inhimillistää digitaalisen palvelun kehitystyötä”, Sami Vihavainen sanoo.

Annan ja Samin mukaan yksilöiden sankarisuoritukset eivät riitä, kun rakennetaan eettistä digitalisaatiota. Eettisemmän organisaation rakentamisen voi kuitenkin aloittaa vaikka kahvipöytäkeskusteluista. Kuuntele dialogi ja pääset tarkemmin kärryille siitä, millaisia keskusteluja, työkaluja ja alojen välistä käännöstyötä eettinen digitalisaatio organisaatioissa vaatii! Samalla ymmärrät, millaista arvoa eettisyyttä kehittämällä on mahdollista saavuttaa.

CoHumans käy dialogeja inhimillisestä kestävyydestä. CoHumansin asiantuntijoiden keskustelukumppaneina on arvostamiamme työelämän eri puolien tuntijoita. Dialogeissa aiheita käsitellään pintaa syvemmältä ja inhimillisen kestävyyden näkökulmista. Videot julkaistaan CoHumansin blogissa ja sosiaalisen median kanavissa. Seuraa viestintäämme, niin saat tiedon uusista dialogeista heti tuoreeltaan!

 

Millä tolalla on oman työyhteisösi eettinen osaaminen? Haluatko kehittää sitä? CoHumans järjestää touko-kesäkuussa avoimen eettisen osaamisen koulutuksen. Kouluttajana on eetikko, teologian tohtori, CoHumansin toimitusjohtaja Anna Seppänen. Lue lisää, ja ilmoittaudu 26.4. mennessä! 

Onko toiveissasi entistä eettisemmin toimiva organisaatio? Ota yhteyttä Annaan, ja käydään yhdessä läpi, miten voisimme auttaa.

Anna Seppänen, anna (ät) cohumans.fi, +358 40 748 005

 

Videon kuvaus ja editointi: Henri Heiskanen / Smart Visionary Solutions oy