CoHumans

WEBINAARI 20.6. Tekoälyn etiikka – tuoreita työkaluja

WEBINAARI 20.6. Tekoälyn etiikka – tuoreita työkaluja

CoHumansin webinaari 20.6.2023 klo 9-10 (Zoom): webinaari on ilmainen, ja kaikki ilmoittautuneet saavat linkin tallenteeseen 

Webinaarin puheenvuoro: Eetikko, toimitusjohtaja TT Anna Seppänen (CoHumans Oy)

Vieraana keskustelemassa: Kehityspäällikkö Riikka Lindroos-Järvitalo (Kela)

Mitä vauhdilla yleistyvästä tekoälystä pitäisi ajatella? Voiko tekoälyä hyödyntää eettisesti? Pitääkö tekoälyä pelätä? Voisiko tekoäly olla myös paremman tulevaisuuden palveluksessa?

CoHumansin kesäkuun webinaarissa eetikko, toimitusjohtaja, TT Anna Seppänen johdattelee tekoälyn etiikkaan. Webinaarissa saat tiiviin, jäsennellyn johdannon tekoälyn etiikan tärkeimpiin näkökulmiin – tuoreimpaan tutkimukseen perustuen. Tekoälyn etiikkaa koskeva keskustelu kaipaa nyt uutta suuntaa: loputtomat periaatelistaukset eivät ole ainoa ratkaisu tekoälyn eettisiin kysymyksiin.

Webinaarissa esitellään CoHumansin yhdessä Kelan vetämän Sotebottiverkoston kanssa kehittämä työkalu tekoälyn etiikkaan. Vastuullisen tekoälyn talo on uudenlainen tapa lähestyä tekoälyn etiikkaa dialogin kautta, mielikuvitusta hyödyntäen. Työkalu on luotu julkisen sektorin hyödynnettäväksi, mutta sitä voi hyvin soveltaa myös muissa organisaatioissa. Vastuullisen tekoälyn rakennusvaiheista ja hyödyntämisestä keskustelee Anna Seppäsen kanssa Kelan kehityspäällikkö Riikka Lindroos-Järvitalo.

Webinaari toteutetaan Zoomissa. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella viimeistään 19.6. klo 17. Kaikki ilmoittautuneet saavat webinaarin jälkeen esitysmateriaalin sekä webinaaritallenteen.

Eetikko, TT Anna Seppänen

CoHumansin toimitusjohtaja Anna Seppänen on  tutkijana ja kehittäjänä perehtynyt työelämän ja bisneksen etiikkaan. Hän kouluttaa ja kehittää eettistä kyvykkyyttä ja luo CoHumansin asiakkaille arjen menetelmiä eettisen toimintakyvyn vahvistamiseksi. Annan johdolla etiikkaan perehtyneet asiantuntijat kiittävät Annan kykyä puhua monimutkaisistakin etiikan kysymyksistä ymmärrettävästi ja elämänmakuisesti.

 

Selaatko mobiililaitteella? Jos ilmoittautumislomake yllä ei toimi, voit avata lomakkeen uuteen ikkunaan tästä linkistä.

Haluatko tutustua Vastuullisen tekoälyn taloon? Työkalu on vapaasti ladattavissa ja hyödynnettävissä. Työkalun kehittämisessä on ollut CoHumansin ja Kelan lisäksi mukana Gofore.