CoHumans

Ilmainen materiaali: Näin pääset alkuun vastuullisessa tekoälyn käytössä – lataa vinkit ja työkalut

Ilmainen materiaali: Näin pääset alkuun vastuullisessa tekoälyn käytössä – lataa vinkit ja työkalut

Tervetuloa ottamaan ensimmäisiä askelia matkalla kohti vastuullisempaa tekoälyn käyttöä. Määränpää matkalla on pahan torjuminen ja hyvän edistäminen: vastuulliseen tekoälyn käyttöön kuuluu tekoälyyn liittyvien riskien tunnistaminen ja estäminen, mutta yhtä lailla myös paremman maailman rakentaminen.

Tekoälyn etiikan peruskysymyksiä on, kuinka tunnistamme ja kohtaamme eettiset haasteet työssämme, ja miten voimme löytää niihin ratkaisuja. Pelkillä eettisillä ohjeistoilla ei pärjää, vaan tarvitaan arjen tilanteissa mukana elävää eettistä toimintakykyä. Tämä ilmainen materiaali auttaa tekoälyajan ytimessä olevalle oppimisen polulle.

Olemme laatineet materiaalin sinulle, joka

 • hyödynnät tekoälyratkaisuja osana omaa työtäsi
 • johdat tiimejä, joissa tekoälyä hyödynnetään
 • tilaat tekoälyteknologioita organisaatiosi käyttöön
 • kehität organisaatioosi räätälöityjä tekoälyratkaisuja, tai
 • haluat ymmärtää paremmin tekoälyyn liittyviä vastuullisuuskysymyksiä

Materiaalista saat itsellesi

 • oivalluksia siitä, millaisia teemoja tekoälyn vastuulliseen käyttöön liittyy
 • vinkit vastuullisen tekoälyn käytön ensimmäisiksi askeleiksi
 • kaksi tutkimusperustaista etiikan työkalua vastuullisen tekoälyn käytön tueksi

Materiaalin tekijät

Tämän materiaalin ovat laatineet yhdessä eetikko, toimitusjohtaja, TT Anna Seppänen (CoHumans) ja työelämän kehittäjä, väitöskirjatutkija ja yrittäjä Sanni Pöntinen. Anna ja Sanni ovat kumpikin tahoillaan tehneet työtä vastuullisen digitalisaation edistämiseksi, Anna tutkijana ja CoHumans Oy:ssa eetikkona ja toimitusjohtajana ja Sanni Tampereen kaupungilla kehitystehtävissä vastuullisen tekoälyn parissa. Annan ja Sannin toi yhteen projekti, jossa he työskentelivät yhdessä Tampereen kaupungin datan ja tekoälyn käyttöön liittyvien kysymysten parissa. Nyt yhteistyö jatkuu uusissa projekteissa tekoälyn vastuullisen käytön edistämiseksi. Materiaalin sisällöt perustuvat tutkimustietoon ja kokemukseen käytännön kehittämistyöstä.

Saat latauslinkin sähköpostiin, kun täytät yhteystietosi seuraavaan kenttään:

  Miten voimme auttaa teitä vastuullisessa tekoälyn hyödyntämisessä?

  Toteutamme koulutus- ja valmennuskokonaisuuksia vastuullisesta tekoälystä, autamme tekoälyn vastuullisuuteen liittyvien ohjeistusten ja materiaalien tuottamisessa ja autamme implementoimaan EU:n tekoälylainsäädännön vaatimuksia. Kanssamme saat käyttöösi monialaisen asiantuntemuksen: yhteistyöverkostoomme kuuluu tekoälyteknologioiden ja -juridiikan huippuasiantuntijoita.

   

   

  Anna Seppänen
  CoHumans

  p. 040 748 0005

   

   

  Sanni Pöntinen
  Eforttia

  p. 044 591 3325