CoHumans

CoHumansin tiimi kasvaa – Anni Heliste inhimillisen kestävyyden asiantuntijaksi

CoHumansin tiimi kasvaa – Anni Heliste inhimillisen kestävyyden asiantuntijaksi

VTM Anni Heliste on aloittanut syksyllä 2021 CoHumansissa inhimillisen kestävyyden asiantuntijana. Hän luo uusia keinoja auttaa organisaatioita kohti tulevaisuutta, jossa ekologinen ja sosiaalinen kestävyys kohtaavat.

Annin tausta on tanssipedagogiikassa ja sosiologiassa, ja aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Milttonilla johtamisvalmennusten parissa, nuorten osallisuutta edistävässä järjestössä sekä tanssinopettajana, esiintyjänä ja fasilitoijana.

Anni Heliste
Anni Heliste

”Annilla on todella uniikki osaamisyhdistelmä, joka vankistaa CoHumansin kykyä tukea asiakasorganisaatioidemme inhimillistä kestävyyttä. Liian vähän on työelämän kehittämisessä pohdittu esimerkiksi kehollisuuden ja tilallisuuden näkökulmia. Korona-aika on paljastanut meille kaikille, miten iso vaikutus erilaisilla fyysisillä olosuhteilla on työelämän inhimillisen yhteyden kokemuksiin. Juuri tällaisissa teemoissa Anni tuo meille uutta ajattelua ja kehittämismenetelmiä”, sanoo CoHumansin toimitusjohtaja, eetikko Anna Seppänen.

Kuten koko CoHumansin tiimissä, myös Annilla on työkalupakissaan akateemista osaamista. Hän valmistelee Turun yliopistoon sosiologian väitöskirjaa etnografisin metodein. Väitöskirjassaan hän tutkii työelämäutopioita. Väitöstutkimuksessa selviää, millaisia ihannetodellisuuksia kohti 2020-luvun jälkiteollisissa organisaatioissa kuljetaan, ja miten valta matalahierarkkisten organisaatioiden arjessa ilmenee.

Syksyllä 2021 Anni pätevöityy myös vähähiilisyyden asiantuntijaksi: ”Ilmastonmuutos ei ole vain ekologinen muutos, vaan valtava yhteiskunnallinen systeeminen murros, joka koskettaa ihmisyyden ytimiä. Juuri tämän systeemisen muutoksen ymmärtämisessä ja muutoksessa menestymisessä haluan CoHumansin asiakkaita tukea” Anni Heliste sanoo.

Annin liittyminen CoHumas-yhteisöön on sujunut lämpimästi: ”Anni on täydellinen, valoisa lisä tiimiimme. Tuntuu, kuin olisimme tunteneet aina! Ihailen Annissa hänen ymmärrystään työelämän kehollisuudesta: emme ole vain aivojenkuljetuslaitteita. Yhteinen intoilun aiheemme on ymmärryksen lisääminen siitä, että ekologista ja inhimillistä, sosiaalista kestävyyttä ei voi edistää toisistaan irrallisina ” kuvailee CoHumansin tutkimusjohtaja Jenni Spännäri Annia.

 

Kuvat: Jani Laukkanen