CoHumans

WEBINAARI: Inhimillisesti kestävä etätyöelämä – miten kävi myötätunnolle ja eettisyydelle koronakevään työyhteisöissä?

WEBINAARI: Inhimillisesti kestävä etätyöelämä – miten kävi myötätunnolle ja eettisyydelle koronakevään työyhteisöissä?

WEBINAARI perjantaina 25.9.2020 klo 11-12.30

JÄRJESTÄJÄ CoHumans Oy

OSALLISTUMINEN Webinaari on ilmainen ja kaikille avoin. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille tapahtumaviikolla.

 

Muistetaanko korona-ajan työelämä itsekkäistä pedoista vai myötätuntoisista auttajista? Unohtuiko kohtaamisen merkitys koronakiireessä? Minkälaisia eettisiä haasteita työyhteisöissä oli koronakeväänä? Miten kevään opit hyödynnetään poikkeuksellisen tilanteen jatkuessa? 
 
CoHumans Oy ja Helsingin yliopisto selvittivät näitä kysymyksiä verkkokyselyllä touko-kesäkuussa 2020, koronakevään lopulla. Nyt kerromme tuloksista avoimessa webinaarissa. Rikkaasta aineistosta paljastuu, että koronakevään kokemukset eivät tyhjenny yhteen narratiiviin, vaan työpaikoilla on huomioitava laaja inhimillisten reaktioiden kirjo. Webinaari on suunnattu kaikille työelämän kestävyydestä kiinnostuneille, alasta riippumatta. 

Nostamme esiin myös tutkimuksen valossa toimivimmat käytännön vinkit: millä konkreettisilla keinoilla vaalitaan myötätuntoa ja eettisyyttä työyhteisöissä nyt, kun edessä on jälleen poikkeuksellinen syksy?  

 

WEBINAARIN SISÄLTÖ 
 
Klo 11-11.45 Inhimillisesti kestävä työ korona-aikana: näkökulmia tutkimuksesta ja oivalluksia kestävän työelämän kehittäjille  | Anne Birgitta Pessi, Jenni Spännäri ja Anna Seppänen (CoHumans)

Klo 11.45-12 Kommenttipuheenvuoro: Miltä näyttää suomalaisten korona-ajan työhyvinvointi? | VTT Janne Kaltiainen (TTL)  

Klo 12-12.15 Kommenttipuheenvuoro: Mitä korona-ajan työ vaatii henkilöstöjohtamiselta? | Eija Kärenaho (Ilmarinen)  

Klo 12.15-12.30 Kuulijoiden kysymyksiä ja kommentteja

 

WEBINAARIN PUHUJAT

 

 

TT, dos. Anne Birgitta Pessi
Professori (HY), tutkimusjohtaja

Anna Seppänen
Eetikko, tutkija, toimitusjohtaja

TT Jenni Spännäri
Tutkija, kouluttaja

Anne Birgitta, Jenni ja Anna ovat taitavia tutkijoita sekä kokeneita kouluttajia ja kehittäjiä, jotka ovat yhdessä perustaneet CoHumans-yrityksen. CoHumans kouluttaa, tutkii ja kehittää myötätuntoa ja etiikkaa, ja rakentaa inhimillisesti kestävämpää työelämää.

 

KOMMENTTIPUHEENVUOROT

VTT, erikoistutkija Janne Kaltiainen | Työterveyslaitos

Janne on sosiaalipsykologi, ja työelämän tutkimuksen syväosaaja. Janne on analysoinut suomalaisten työhyvinvoinnin muutoksia koronakeväänä Miten Suomi voi? -tutkimushankkeessa. Mitä TTL:n ja CoHumansin havainnot kertovat työhyvinvoinnin muutoksista?

HR Business Partner Eija Kärenaho | Ilmarinen

Eija on kokenut ja näkemyksellinen henkilöstön johtamisen ja organisaatioiden kehittämisen ammattilainen. Kommenttipuheenvuorossaan Eija analysoi korona-aikaa henkilöstöjohtamisen näkökulmasta, ja kertoo mitkä ratkaisut ja käytännöt Ilmarisella ovat toimineet.