CoHumans

Miten korona-aika muutti käsitystäsi hyvästä työelämästä?

Miten korona-aika muutti käsitystäsi hyvästä työelämästä?

Työelämä ei ole entisellään. Tämä kokemus tulee vastaan niin meillä CoHumanseilla kuin monilla asiakkaillammekin. Koronapandemia ja etätyöaika on muuttanut monilla aloilla pysyvästi työn tekemisen tapoja ja tärkeysjärjestyksiä. Toisilla työpaikoilla puhutaan siitä, milloin ja missä tehtävissä voidaan työskennellään kotoa, ja kuinka usein pääsee – tai joutuu – kohtaamaan muita kasvokkain. Toisilla aloilla taas pandemia on kuristanut työn tekemisen reunaehtoja: resursseja, työntekijöiden saatavuutta tai kokonaisten toimialojen vakautta.

Muutos on tapahtunut myös syvemmällä kuin työpaikan pelisäännöissä tai työsopimuksen pituudessa. Se on tapahtunut siinä, mitä ajattelemme hyvän työelämän olevan.

Mitä tarvitsen, että työelämä olisi minulle riittävän hyvää? Mistä työni mielekkyys tulee? Millainen on hyvä työpäivä? Kenen kanssa ja missä ympäristössä haluan tehdä työtäni? Ovatko sinun vastauksesi näihin tai muihin työelämän ydin kysymyksiin muuttuneet koronapandemian myötä – tai muusta syystä viimeksi kuluneiden vuosien aikana? Kerro se meille vastaamalla tähän lyhyeen kyselyyn:

KYSELYYN

CoHumans tekee vastausten pohjalta selvitystä, miten suomalaisten ajatukset hyvästä työelämästä ovat muuttuneet. Selvitystä tarvitaan, jotta työelämää on mahdollista luotsata kohti parempaa. On vaikea edetä kohti tuntematonta päämäärää, varsinkin jos merikortti on päässyt vanhentumaan.

Vastaa tähän kyselyymme, joka sisältää yhden avoimen kysymyksen ja vain muutamia taustakysymyksiä, ja olet luomassa kanssamme maisemakuvaa inhimillisesti kestävän työelämän tulevaisuudesta! Vastauksia voidaan käyttää myös suomalaista työelämää tarkastelevaan tieteelliseen tutkimukseen. Kysely on auki 22.12.2021 saakka.

Kiitos ajatuksistasi!

 

Lisätietoja:
Jenni Spännäri, tutkimusjohtaja