CoHumans

CoHumans mediassa: ”Inhimillinen johtaminen on tulevaisuuden elinehto” (HENRY ry 4.4.2023)

CoHumans mediassa: ”Inhimillinen johtaminen on tulevaisuuden elinehto” (HENRY ry 4.4.2023)

Mikä ihmisten johtamisessa on muuttunut? Mistä ihmiskäsityksen voi tunnistaa ja kehittää? Entä miksi inhimillinen johtaminen on tulevaisuuden organisaatioiden elinehto? Henkilöstöjohdon ja -ammattilaisten yhdistys HENRY ry (4.4.2023) haastatteli blogiinsa kulttuuristrategi Elina Aaltolainen-Harjuojaa Milestonesta sekä eetikko ja teologian tohtori Anna Seppästä CoHumansilta.

”Arvelen itse, että ristiriitaiset tunteet kumpuavat siitä, että keskustelu ei tavoita ihmisyyden eri ulottuvuuksia kuten tunnereaktioita. Ihmiskäsityksemme on usein rationaalinen ja perustuu liiaksi faktojen käsittelemiseen”, Elina Aaltolainen-Harjuoja toteaa jutussa.

”Vastuullisuus on keskeinen tulevaisuuden johtamiskyvykkyys. Tutkimuksesta tiedetään, että kun johtaminen koetaan oikeudenmukaiseksi, mielenterveyden haasteita ja poissaoloja on työyhteisöissä vähemmän. – – Oman ihmiskäsityksen puntarointi on tärkeä lähtökohta myös johtajien eettisen osaamisen kehittämiseen. Kaikkien johtajien kannattaisi myös tiedostaa, että asiakeskeistä ja etäistä johtajaa ei tutkitusti pidetä asiantuntevampana, vaan päinvastoin. Ihmisläheinen ja lämmin johtaja koetaan asiantuntevampana”, Anna Seppänen jatkaa.

Lue koko blogiteksti