CoHumans

Ilmoittaudu webinaariin: Ei resurssi vaan ihminen – ihmisoikeudet henkilöstöjohtamisessa

Ilmoittaudu webinaariin: Ei resurssi vaan ihminen – ihmisoikeudet henkilöstöjohtamisessa

EU:n kestävyysraportointidirektiivi (CSRD) tulee ja kirittää yrityksiä ottamaan ihmisoikeudet yhä vahvemmin osaksi vastuullisuustyötä. Mikä muuttuu, jos henkilöstöjohtamista tarkastellaan ihmisoikeuksien ja etiikan näkökulmasta? Oletko esimerkiksi tullut ajatelleeksi, että vapaa-aika ja lepo ovat jokaisen työntekijän oikeuksia?

CoHumansin ja BHR Coachingin yhteisessä webinaarissa 8.11. klo 9-10 (Zoom, HUOM! uusi aika) saat välineitä tarkastella henkilöstöjohtamista etiikan ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Puhujina ovat eetikko, toimitusjohtaja, TT Anna Seppänen, CoHumans, sekä ihmisoikeusvastuun konsultti, toimitusjohtaja, LL.M. Viivi Tikanmäki, BHR Coaching. Webinaari on suunnattu vastuullisuus- sekä HR-ammattilaisille, sekä muille organisaatioista ja ihmisoikeuksista kiinnostuneille.

Miksi ihmisoikeudet ja etiikka henkilöstöjohtamisessa?

Tulevan kestävyysraportointidirektiivin (CSRD) mukaan yritysten tulee raportoida paitsi taloudellisista vaikutuksista yritykselle myös yrityksen vaikutuksista ihmisiin, mukaan lukien henkilöstöön. Perinteisen käsityksen mukaan henkilöstö nähdään välineenä tuottaa arvoa yritykselle. Ihmisoikeuksien ja etiikan näkökulmasta taas henkilöstö muodostuu ihmisistä, joilla on oikeuksia. Kuinka nämä näkökulmat sovitetaan yhteen? Yksi webinaarin teeseistä on, että henkilöstöjohtamisen ja vastuullisuusjohtamisen yhteistyötä tarvitaan entistä enemmän.

Webinaarissa syvennät ymmärrystäsi etiikan ja ihmisoikeuksien näkökulmasta henkilöstöjohtamiseen. Saat käytännön vinkkejä siitä, miten pääset alkuun henkilöstöjohtamisen ihmisoikeusvaikutusten analysoimisessa.

 

Ilmoittautuminen on auki 7.11. saakka!

 

Webinaarin puhujat

Anna Seppänen
Eetikko, toimitusjohtaja, teologian tohtori (CoHumans Oy)

Anna on liiketoiminnan, organisaatioiden ja teknologioiden etiikkaan erikoistunut eetikko. Anna on väitellyt sosiaalietiikan oppiaineesta teologian tohtoriksi 2022. Hän on CoHumansin toimitusjohtaja ja perustajaosakas. Hän kouluttaa ja kehittää etiikkaa organisaatioissa ja luo CoHumansin asiakkaille arjen menetelmiä eettisen toimintakyvyn vahvistamiseksi.

 

 

Viivi Tikanmäki
Ihmisoikeusvastuun konsultti, toimitusjohtaja, LL.M. (BHR Coaching Oy)

Viivi on ihmisoikeusvastuun asiantuntija, joka auttaa yrityksiä kehittämään ihmisoikeustyötä ja siihen liittyvää raportointia ja viestintää. Viivi on valmistunut kansainvälisen oikeustieteen maisteriksi Edinburghin yliopistosta, ja tuntee syvällisesti ihmisoikeuskysymysten juridiikan. Työssään Viivi korostaa ihmisoikeusriskien tunnistamisen lisäksi yritysten mahdollisuuksia vaikuttaa myönteisesti ihmisoikeuksien toteutumiseen.